Kan denne teknologi beskytte mod ASF?

En gruppe forskere fra Moscow State Technical University har foreslået den såkaldte »plasma-optiske teknologi« som en måde at beskytte svinefarme mod afrikansk svinepest (ASF). Det skriver PigProgress mandag.

Teknologien er baseret på plasmastråling, som i dag bruges inden for human medicin til blandt andet at desinficere sår og har i flere forsøg har vist sig at ødelægge farlige mikroorganismer i både foder og spildevand.

Forskerne arbejder i øjeblikket med den russiske sammenslutning af svinekødsproducenter og undersøger de russiske veterinærbestemmelser for at kunne anvende plasmastråling i svineindustrien.

- Den nye teknologi kan blandt andet reducere antibiotikaforbruget i husdyrindustrien, udtaler Valeriy Bagrov, vicedirektør for ingeniørforskningsinstituttet for energi ved Moscow State Technical University, til PigProgress. Forskeren vurderer, at teknologien har næsten 45 anvendelsesområder, fra desinficering af foder til behandling af sårinfektioner hos dyr.

- Teknologien er dyr, men lover i sidste ende enorme fordele for virksomheder (i industrien, red.), siger Valeriy Bagrov endvidere.

Læs også