Første tilfælde i tre år: Grækenland bliver igen ramt af afrikansk svinepest

Efter tre år siden første tilfælde er den afrikanske svinepest (ASF) igen blevet bekræftet i Grækenland. Dyresygdommen blev fundet i et vildsvin i den nordlige del af landet. Det kunne Verdensorganisationen for Dyresundhed (WOAH) oplyse mandag, skriver Reuters.

Det inficerede vildsvin blev opdaget i en skov i Serres-regionen, som grænser op til Bulgarien og Nordmakedonien, berettede WOAH med henvisning til en rapport fra de græske myndigheder.

Ifølge organisationen er der tale om det første tilfælde siden begyndelsen af 2020, hvor Grækenland stod over for sit første ASF-udbrud nogensinde.

Grækenlands landbrugsministerium meddeler, at der bliver truffet foranstaltninger for at forhindre spredning af sygdommen.

ASF er ofte dødbringende for svin, og har tidligere vist sig at forstyrre svinekødsproduktionen og -eksporten i de senere år efter udbrud i Asien og Europa.

I Europa har sygdommen spredt sig fra den østlige del af kontinentet og er konstateret i blandt andet Tyskland og Italien.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også