EU planlægger at investere 54,9 millioner dollars næste år for at hjælpe start-ups inden for præcisionsfermentering med at opskalere produktionen af alternative proteiner, skriver just-food.com.

Investeringen vil blive ydet gennem EIC - European Innovation Councils arbejdsprogram 2024 under EU's Horizon Europe-projekt.

Formålet er at forbedre bæredygtigheden, effektiviteten og robustheden af den europæiske fødevareforsyningskæde ved at løsrive fødevareproduktionen fra jorden og minimere miljøpåvirkninger, herunder vandforurening.

Præcisionsfermentering bruger mikroorganismer som gær til at producere alternative proteiner uden brug af dyr.

»Levedygtige alternativer er afgørende for at imødegå udfordringer relateret til klimaændringer og miljøet, herunder tab af biodiversitet og forurening. På den måde vil denne udfordring fremme EU's teknologiske autonomi og lederskab i leveringen af skalerbare fødevareproduktionsprocesser, der kan generere fordele for forbrugerne«, skriver EIC.

Finans