Arla ser økologien komme igen

De seneste måneder er salget af økomælk begyndt at stige igen for mejerikoncernen Arla. Det fortæller direktør for Arla Danmark Henrik Lilballe Hansen til Børsen.

Arla var ellers for et år siden nødt til at bede sin leverandører om at skære ned på produktionen af økologisk mælk og endda få leverandører til at omlægge til konventionel. Men nu er vækstkurven igen positiv.

De seneste tre måneder er der solgt 4 procent flere økologiske mejeriprodukter end et år tidligere. De seneste fire uger har væksten endda været 7 procent.

I starten af 2023 bad Arla leverandørerne om at skære 100 millioner liter af tilførslen af økomælk i Danmark og lige så meget i Sverige. Hvornår der så eventuelt kan være brug for at skrue op på produktionen igen, vil Henrik Lilballe Hansen dog ikke spå om.

»Markedet må vise, om vi skal have øget indvejningen (produktionen, red.) fra de i dag 200 økogårde. Er der efterspørgsel, så skruer vi op. Behovet for økomælk afhænger dog ikke kun af udviklingen i Danmark, da en god del af danske landmænds økomælk bruges i eksport«, siger direktøren til mediet.

Læs også