Hamlet: Langsommere vækst på animalsk produktion

Produktionen af animalsk protein og dermed produktionen af dyrefoder vil fortsætte med at vokse i 2024, men i et langsommere tempo. Sådan skriver adm. direktør Erik Visser fra den danske specialfoderproducent Hamlet Protein i en markedskommentar.

I Europa vil miljø- og dyrevelfærdskrav spille en stor rolle i forsyningskæden. Hvor forbruget af fjerkræ forventes at stige, forudser Hamlet Protein en tilbagegang i oksekød og svinekød.

Desuden er asiatiske økonomier generelt, og især Kina, under pres, hvilket påvirker forbrugsudgifterne. Især i Kina forventer Hamlet Protein at se vedvarende pres på antallet af dyr, så længe forbrugsniveauerne ikke vender tilbage til historiske niveauer. Fjerkræ forventes at vokse i Kina, mens vækst i svinekød forventes i andre asiatiske områder.

Nordamerika har oplevet pres på antallet af monogastriske dyr, hvilket forventes at fortsætte i 2024, indtil markedet genbalanceres. Og i Sydamerika er Brasilien kraftcenteret. Væksten for regionen vil primært komme fra eksportmuligheder.

Læs også