Der kigges frem mod varmere tider på markedet for okse- og kalvekød. Det skriver Danish Crown Beef i en markedsopdatering. Her fremgår det, at slagterikoncernen fastholder kreatur-noteringen på et uændret niveau i alle kategorier i uge 8.

Afsætningen præges fortsat af det vinterlige vejr, og i indeværende uge har det været forstærket af skolernes vinterferie i store dele af landet, som giver mindre tryk på kedlerne, oplyser slagteriet.

- Skolernes vinterferie giver helt traditionelt en mere rolig uge. Vores arbejde handler om at skabe gode løsninger for de delstykker, som ikke er i sæson og så arbejde sammen med vores kunder om at lave de rigtige kampagner til forbrugerne. Det lykkes vi fornuftigt med, og derfor har vi fin ro om vores afsætning i det nuværende marked, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Eksporten til Sydeuropa er fortsat fornuftig for årstiden. Det spanske og italienske marked aftager hængende varer, mens Grækenland fortsat køber ferske produkter. Udenfor Europa spores der lidt mere interesse, men verdensmarkedets priser ligger fortsat noget under de europæiske, oplyser slagteriet.

- Vi kigger meget fremad mod de kommende måneder og arbejder på at stå helt skarpt til den stigende efterspørgsel, der forventeligt vil komme her, for januar og februar er ikke store måneder for oksekødet, siger Henning Sønnichsen.

Søger ny leverandører

Konkurrenten, det privatejede Himmerlandskød, fastholdt i uge 7 sine noteringer uændret i alle kategorier. Her melder man, at hverdagsudskæringer og kampagnevarer driver hovedparten af salget i detailleddet, mens de dyrere udskæringer møder en mindre efterspørgsel.

Samtidig er salget til foodservice udfordret af sæsonmæssige faktorer, da færre mennesker spiser ude i denne periode. På hjemmemarkedet er der således, i tråd med de seneste uger, ingen betydelige udsving at bemærke.

Desuden er slagteriets nye faciliteter i Aalestrup nu operationelt, og man søger nu nye leverandører af både konventionelle og økologiske kreaturer.

Finans