Svinenoteringer efter årstiden

Det europæiske slagtesvinemarked udvikler sig som det er typisk for årstiden. Stort set er markedssituationen uændret i denne slagteuge. Mange noteringer er igen stabile, mens priserne falder i Spanien, Frankrig og Østrig.

Det skriver Danske Svineproducenter i ugebrevet Rundt i Europa for uge 42.

Noteringerne er fortsat stabile i Tyskland, Belgien, Danmark og Holland. Især den tyske notering, som nu har været uændret i ni uger, er meget stabil. Udbuddet af slagtesvin er fortsat stort efter den tyske genforeningsdag, den 3. oktober, men slagteriernes efterspørgsel er god.

Lavere notering i Spanien

Den danske notering er også stabil efter prisstigningen for to uger siden. Danish Crown melder om jævn og stabil afsætning på alle delstykker. Eksporten til tredjelande er forbedret lidt på det seneste. Samtidig planlægger at Danish Crown som bekendt at nedlægge 500 funktionærstillinger for at reducere sine omkostninger.

Spanske og franske svineproducenter måtte notere sig et prisfald på korrigerede 3 cents (ca. 19-21 øre). Ifølge den franske grisebørs Marché du Porc Francais leder man i ind- og udland efter markeder, hvor man er konkurrencedygtig. Noteringen i Spanien er dog fortsat i front i Europa på 15,96 kr.

Ifølge forlydender har et stort andelsslagteri derudover øget prispresset markant på det franske slagtesvinemarked på det seneste. I Spanien fortsætter den gennemsnitlige slagtevægt med at stige, og noteringen blev igen nedjusteret.

Efter en lang periode med stabile priser rapporterede Østrig om et prisfald på korrigerede 5 cents (ca. 38 øre) på grund af stort prispres fra slagterierne. I Italien er der ikke blevet fastlagt en slagtesvinenotering på det seneste.

Læs også