Udlandet skubber prisen på oksekød op

Danish Crown har øget afregningen for kalve og ungtyre med 20 øre, samt med 20-30 øre for Dansk Kalv. Det er især efterspørgslen fra udlandet, der presser afregningen op.

Danish Crown har øget afregningen for kalve og ungtyre med 20 øre, samt med 20-30 øre for Dansk Kalv. Det er især efterspørgslen fra udlandet, der presser afregningen op.

Det europæiske marked for okse- og kalvekød er stadig præget af en højere efterspørgsel end udbuddet, og det er især på eksportmarkederne, at der bliver bestilt varer til stigende priser. Det kan også mærkes på noteringen, der stiger for kalve og ungtyre med 20 øre, samt med 20-30 øre for Dansk Kalv. Alle andre kategorier er uændrede.

- Det er generelt mangel på slagtedyr i hele Europa, og derfor bliver der lige nu arbejdet med priserne blandt alle aktører i markedet. Alle står fast, fordi indkøbspriserne på slagtedyr også er relativt høje, så det skal kanaliseres ud i markedet, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Afsætning i syd og nord

Det er især Italien, Spanien og Grækenland, der tager fra, og samtidig er der også en god afsætning til Island og de øvrige eksportmarkeder. Dog er situationen en anden på det danske detailmarked, hvor aktiviteten er klinget mere af.

- Den danske detailhandel har haft nogle stille uger, hvor aktiviteten har været mere afmålt. Genåbningen har gjort, at mere flytter over i foodservice-segmentet, som dog stadig mangler at få alle med, så vi ser ikke den samme aktivitet på det danske marked, som vi gjorde tidligere, siger Henning Sønnichsen.

Slagtningerne af oksekød har kørt efter planen den sidste uges tid, takket være stabil drift på Danish Crown Beefs slagterier. Tilmeldingen for næste uge er normal for årstiden.

Læs også