Kinesisk svinebestand steget med 23,5 procent på et år

Ifølge de kinesiske myndigheder er bestanden af søer i landet nu på 98,4 procent af niveauet fra sidst i 2017, inden landet blev ramt af afrikansk svinepest. Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Ifølge Markedsnyt for grisekød viser tal fra det kinesiske landbrugsministerium ifølge Reuters Bureau en kinesisk svinebestand, der i maj lå 23,5 procent højere end for et år siden.

- Bestanden af søer lå 19,3 procent højere end året før. Ifølge myndighederne er bestanden af søer dermed på et niveau, der svarer til 98,4 procent af niveauet fra sidst i 2017, inden landet blev ramt af afrikansk svinepest, påpeges det i nyhedsbrevet, der produceres af Landbrug & Fødevarer.

En talsmand fra det kinesiske landbrugsministerium siger:

- Vi kan nu med fuld overbevisning fastslå, at vores mål om i løbet af tre år at genopbygge svineproduktionen, er blevet nået før tid.

Voldsomt fald i svinepris

Ifølge nyhedsbrevet er de kinesiske svinepriser faldet voldsomt i 2021.

- Fra januar og til midten i maj var priserne faldet mere end 40 procent, og faldet er yderligere forstærket siden. Tal fra de kinesiske myndigheder viser, at svineprisen alene fra sidst i maj til starten af juni faldt med yderligere 11,2 procent, fremgår det.

Samtidig stiger foderpriserne markant, så forholdet mellem svinepris og foder ifølge de kinesiske myndigheder er faldet til under seks. Det betyder, at mange kinesiske svineproducenter nu taber penge på at producere grise. 

Læs også