Kreaturnotering stiger med 30 øre

Fortsat høj efterspørgsel i Europa og et fornuftigt prisniveau i Danmark har fået Danish Crown Beef til at hæve kreaturnoteringen med 30 øre pr. kg for den kommende uge.

Det europæiske marked for okse- og kalvekød holder generelt en fin form i takt med, at efteråret skrider frem. Efterspørgslen spænder fra Italien og Grækenland i syd til Finland og Sverige i nord, konstaterer Danish Crown Beef i en kommentar til, at selskabet nu hæver kreaturnoteringen med 30 øre for alle kategorier for den kommende uge.

- Efterspørgslen fra eksportmarkederne er fortsat høj, og vi oplever generelt gode bestillinger på varer med ben til blandt andet Italien. Grækenland lægger fortsat solide, brede ordrer, mens efterspørgslen på udsøgte varer og kalvemørbrad i Spanien er med til at holde prisen gunstig. Længere nordpå er det svenske marked også kommet op i omdrejninger igen. De genåbnede grænser mellem Sverige og Norge betyder, at vi nu sender alt fra småkød til culotter og oksetykkam mod Sverige modsat tidligere. Alt i alt har vi et fornuftigt salgsmiks for nuværende, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Opvejer julefrokosternes komme

De kommende julefrokostmåneder betyder, at efterspørgslen på oksekød historisk set vil begynde at vige frem mod jul. Mindre fald i antallet af tilmeldinger til slagtning betyder dog, at lagersituationen for indeværende holder sig på et fornuftigt niveau.

- Generelt har vi et fornuftigt prisniveau i Danmark lige pt. mens udviklingen i de sydeuropæiske priser er tilfredsstillende. I takt med at vi nærmer os slutningen af året har vi også mulighed for at komme i bund på lagerbeholdningen, så det matcher efterspørgslen i markedet. Markedssituationen gør samtidig, at vi forhåbentlig kan opretholde prisniveauet herhjemme frem mod slutningen af året.

Læs også