Sonotering falder med 30 øre

Mens slagtesvinenoteringen holder skansen, falder sonoteringen hos Danish Crown fra på mandag med 30 øre til 4,40 kroner kiloet.

4,40 kroner. Så meget betaler Danish Crown i næste uge pr. kg sokød, mens selskabet fastholder slagtesvinenoteringen på 8,40 kroner pr. kg.  

- Stabilitet er for første gang siden det sene forår nøgleordet på det europæiske marked for fersk grisekød, vurderer Danish Crown i en markedsberetning.

- Efter en lang periode, hvor vi konstant har kæmpet for at holde priserne eller begrænse faldene, så begynder vi nu at kunne udfordre indkøberne, og vi ser de første ganske små prisstigninger på forskellige dele af grisen. Det er ikke noget, der virkelig flytter noget på den korte bane, men forhåbentlig er det et første tegn på, at markedet har set bunden, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Fortsat god efterspørgsel fra Japan

Priserne på forender og skinker er nu stabile. Det samme gælder for kamme, bacon og skinkemuskler, mens efterspørgsel på brystflæsk og bove er rigtig god.

- Vi ser stabilitet over en bred front nu. Tidligere har det især været tyske og spanske varer, der har presset priserne, men det er ganske positivt, at der nu endelig ser ud til at være balance i markedet igen, siger Kasper Lenbroch.

Til markederne uden for Europa koncentrerer interessen fra Kina sig stadig om de traditionelle Kina-varer, mens efterspørgsel fra Japan fortsat er god.      

Læs også