Tysk notering for slagtesvin står stille

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,20 euro pr. kg (8,94 kroner), oplyser Danske Svineproducenter.

1,20 euro er det niveau, den tyske slagtesvinenotering i øjeblikket byder på. Og det er uændret i forhold til sidste uger, oplyser Danske Svineproducenter.

- Det nye udbrud af ASF i en produktionsbesætning ved Rostock ændrer ikke den generelle situation på det tyske slagtesvinemarked: Udbuddet af slagteklare grise er stort, mens slagteriernes efterspørgsel er begrænset på grund af manglende personale. På den måde er det i nogle tyske regioner ikke nemt at afsætte slagtesvin, og der opstår mindre udbudspukler, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Kødmarkedet har stabiliseret sig med en lidt positiv tendens i de seneste uger. I sidste slagteuge steg prisen for hele slagtekroppen endda med 1 cent. Markedsinteressenterne håber på, at der kommer yderligere positive impulser i forbindelse med julehandlen.

Venter på reaktion på ASF-udbrud

Det nye ASF-udbrud burde ifølge tyske markedseksperter ikke have drastiske konsekvenser, fordi Tyskland i forvejen er afskåret fra de vigtigste eksportmarkeder til tredje lande.

- Nu venter markedsinteressenterne imidlertid spændt på, hvordan landene reagerer, som hidtil accepterede import af grisekød fra Tyskland, som for eksempel Canada og Thailand, skriver foreningen i en kommentar.

Læs også