Noteringen for søer falder med 20 øre

Sonoteringen hos Danish Crown lander fra på mandag på 4,20 kroner, fordi selskabet sænker noteringen med 20 øre.

Fra på mandag er sonoteringen hos Danish Crown nede på 4,20 kroner. Årsagen er, at selskabet sænker noteringen med 20 øre. Slagtesvinenoteringen er uændret 8,40 kroner.

- Det europæiske marked er for grisekød er stabilt, og alle aktører har lige nu øjnene stift rettet mod den forestående julehandel, skriver Danish Crown i en markedskommentar.

- Mellemeuropa rammes lige nu af nye corona-restriktioner, og det er usikkert, om det vil få indflydelse på julehandlen i Europa. Indtil videre er aktiviteten uændret, men vi er klar til at gribe de muligheder, der kan opstå i markedet i ugerne frem mod jul, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown
Priserne på forender og skinker er fortsat stabile. Det samme gælder for kamme bacon og skinkemuskler, mens der er en god efterspørgsel på brystflæsk.

Usikker situation

- Varerne flytter sig jævnt i markedet, men det store spørgsmål i øjeblikket er, om efterspørgslen når et niveau, hvor vi kan løfte priserne bred set. En af de ubekendte er, hvor mange slagteklare grise der går rundt i Europa, og om vores konkurrenter kommer til at skrue op for slagtningen i de kommende uger, siger Kasper Lenbroch.

Efterspørgslen fra landene udenfor Europa er fortsat præget af en lav aktivitet i Kina, mens der fortsat er et jævnt salg til Japan og resten af Asien.

Læs også