Medie: Slagterier drukner i grise

Der er massivt pres på Danish Crowns slagterier. Blandt andet fordi landmændene har øget produktionen, skriver Finans.

De danske landmænd har øget produktionen af grise så voldsomt, at slagterierne ikke længere kan følge med, skriver mediet Finans.

Danish Crown, har fintunet hele produktionsapparatet og udnytter nu kapaciteten på alle sine slagterier til det yderste. Men alligevel har slagterikoncernen et efterslæb på 360.000 slagtninger, hvilket ifølge Finans er helt usædvanligt.

Det betyder, at de slagteklare grise bliver afhentet med op til 14 dages forsinkelse.

I løbet af et par år har Danish Crown forøget mængden af slagtninger per uge med 25-30 procent., så der lige nu slagtes omtrent 300.000 grise om ugen, og flere af de store slagterier har været i drift om lørdagen. 

- Vi har siden efteråret 2020 ansat flere hundrede nye medarbejdere på vores slagterier, og vi gør, hvad vi kan for at maksimere kapaciteten på vores anlæg. Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats og tager masser af overarbejde, så der også bliver slagtet om lørdagen. Det er også tilfældet i næste uge, hvor slagterierne i både Horsens, Herning og Sæby er i drift otte timer lørdag, fortæller Søren F. Eriksen, produktionsdirektør i Danish Crown-koncernen til Finans.

Smågrisenes styrtdykning

Væksten i landmændenes leverancer er blandt andet et resultat af, at Danish Crown har betalt høje afregningspriser for grisene i den seneste årrække. Derudover er der jokeren med svinepesten i Tyskland, som har fået smågrise-priserne til at styrtdykke i Europa.

Ifølge mediet har de lave smågrisepriser undermineret forretningen for de mange danske landmænd, da det nu er det blevet langt mere attraktivt at beholde grisene til opfedning og slagtning i Danmark.

Læs også