Danish Crown fastholder noteringen på 7,90 kroner

I næste uge ligger noteringen for slagtesvin fortsat på 7,90 kroner, oplyser Danish Crown.

Det europæiske marked for grisekød har stabiliseret sig en smule, og fokus har flyttet sig fra afrikansk svinepest i Italien til Covid-19, oplyser Danish Crown i en kommentar til selskabets udmelding om, at slagtesvinenoteringen også i næste uge vil være 7,90 kroner pr. kg.

- Lige nu er det først og fremmest manglende aktivitet på tværs af Europa, der holder priserne nede. Danmark er blandt de første lande til at normalisere hverdagen, når restriktionerne ophæves i næste uge, så nu håber vi, det er en tendens, der breder sig i Europa, for det vil ganske givet stimulere efterspørgslen på grisekød, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Kinesisk nytår

Priserne på bove, nakker, brystflæsk, kamme og bacon stabile, mens en lav efterspørgsel på skinker med ben og hele forender fortsat er en udfordring.

- Udbeningskapaciteten i Europa var i forvejen lav, og med de høje smittetal på tværs af Europa de seneste uger er den bestemt ikke blevet større. Når det ændrer sig, kan det også være med til at sætte gang i markedet, men lige nu går det trægt, fortæller Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa koncentrerer sig i øjeblikket om udbenede varer og specialprodukter til eksempelvis Japan, Australien og USA, mens aktiviteten mod Kina, hvor de fejrer kinesisk nytår i næste uge, koncentrerer sig om de traditionelle Kina-varer.

 

Læs også