Notering stiger: Tårnhøj efterspørgsel på Danish Crowns produkter

Der er umiddelbart ikke tegn til, at efterspørgslen på oksekød fra Danish Crown Beef daler i den kommende tid, så noteringen for køer over 42 mdr. hæves med 30 øre/kg.

Den nuværende markedssituation og den for tiden høje efterspørgsel på hakket oksekød betyder, at noteringen for køer over 42 mdr. hæves med 30 øre/kg. Noteringen for alle øvrige kategorier er uændret i den kommende uge.

Imens danskerne for en stor dels vedkommende i disse dage holder vinterferie enten inden for landets grænser eller på ski, så er eksportmarkederne nemlig særdeles aktive med bestillingerne, lyder det fra Danish Crown.

- Det går ganske udmærket med afsætningen til eksportmarkederne i både Sydeuropa og resten af verden. Vi har i de foregående uger kørt en smule varer på frost – herunder lidt højrebsbøffer – men efterspørgslen i blandt andet Portugal og Spanien kombineret med en meget flot prissætning betyder, at vi også på frostlagrene kommer i bund, hvilket er positivt. Alt i alt er det en gunstig position rent salgsmæssigt, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Den store efterspørgsel betyder, at også de store konkurrenter i blandt andet Australien og USA kigger mod eksportmarkederne. Det er dog ikke nødvendigvis negativt, idet efterspørgslen på verdensplan giver plads til alle leverandører.

I Danmark lader den store bølge efter genåbningen stadig vente på sig, hvorfor foodservice og restaurationsbranchen stadig kører i tomgang omsætningsmæssigt. Det er dog ikke noget, der giver anledning til alvorlig bekymring, mener Henning Sønnichsen.

- Ser vi med de positive briller, er der blot et par uger tilbage af vinteren og så snakker vi forår, lysere dage og stigende temperaturer. Det forventer vi kommer til at give restauranterne et tiltrængt boost i gæster og salg. Læg dertil, at marts betyder messer, hvor vi i år har det stærkeste sortiment, vi længe har haft, siger Henning Sønnichsen.


 

Læs også