Danish Crown sænker so-noteringen

På trods af, at udbuddet af slagteklare grise stiger i Nordeuropa, fastholder Danish Crown noteringen for slagtesvin.

Udbuddet af slagteklare grise stiger lige nu i Nordeuropa, men det har ikke skubbet nævneværdigt til balancen mellem udbud og efterspørgsel i markedet. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således fastholder slagteriet noteringen for slagtesvin på 12,40 kroner pr. kg i uge 40. Noteringen for søer falder med 30 øre.

- Overordnet set er der en stabil efterspørgsel, men salget flytter sig lidt på tværs af vores markeder, hvilket er helt typisk for årstiden. Vi ser priserne sætte sig lidt på nogle artikler, til gengæld er der andre, som sælges til bedre, så overordnet set er billedet uændret, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Savner asiatisk efterspørgsel

Salget af frosne varer er fortsat stabilt ud af EU, men efterspørgslen fra Asien er ikke prangende. Udfordringen er at få givet priserne i Asien et løft, som afspejler det, priserne i Europa har flyttet sig det seneste halve år.   

- En stor del af vores attraktive salg til Asien går til kunder i foodservicesektoren. Priserne derude er fortsat attraktive sammenlignet med Europa, men vi får ikke den merpris for vores varer, som vi skal have, når vi holder det op mod den kvalitet, som vi leverer. Det ved vores kunder godt, så lige nu flytter vi noget salg til andre markeder udenfor Europa, som er mere attraktive, indtil priserne i Asien kommer op, siger Mads Stougaard.

Udsætter 45.000 grise

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til uge 39 været høj som forventet grundet regnskabsafslutning og med den kapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der skal udsættes cirka 45.000 grise til uge 40.

- Den forventede tilmelding til uge 40 er lavere end denne uge, og derfor reduceres antallet af udsatte grise forventeligt til cirka 15.000 til uge 41, skriver virksomheden om slagtesituationen.

Der udsættes desuden 330 søer til uge 40.

Læs også