Afrikansk svinepest dræber 30.000 svin i Indonesien

Året 2019 er ved at spille på sidste vers og det blev som forventet ved årets begyndelse et godt år for danske svineproducenter. Den afrikanske svinepest der hærger det meste af Asien, har spillet en nøglerolle i de gode afregningspriser, der nu går sig gældende herhjemme. Senest er det kommet frem, at næsten 30.000 svin har lidt døden i Indonesien, som en konsekvens af den afrikanske svinepest, der fortsat er ude af kontrol.

Da den afrikanske svinepest brød ud i Kina sidste år, lå den frygtede sygdom, der dog ikke er farlig for mennesker, og tikkede som en latent bombe under svinepriserne herhjemme. I forvejen stod vi overfor en lille nedgang i den europæiske svineproduktion og det i sig selv var et argument for, at svinepriserne i 2019 skulle op. Da den afrikanske svinepest så samtidig kom helt ud af kontrol i Kina og da Kina samtidig lå i handelskrig på blandt andet landb

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også