bannerPos

Arla sænker mælkeprisen med 7,5 øre i maj

Arkivfoto
23-04-2020 15:32

Arlas acontopris for konventionel mælk vil 1. maj falde med 7,5 øre pr. kg til 248,8 øre pr. kg.

Arlas acontopris for konventionel mælk vil falde med 7,5 øre pr. kg fra 1. maj. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 248,8 øre/kg, oplyser Arla i en meddelelse. 

Også Arlas acontopris for økologisk mælk vil falde med 7,5 øre pr. kg fra 1. maj. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 309,4 DK øre pr. kg.

- På grund af Covid-19-pandemien og de tiltag, som regeringer har foretaget for at hindre spredningen, har markedet for mejeriprodukter bevæget sig ind på ubetrådt land. Til trods for visse kortsigtede stigninger i detailsalget har lukningen af mange foodservice-virksomheder sammen med forårets rigelige mælkeproduktion og de usikre, globale økonomiske udsigter forårsaget betydelige prisfald på råvaremarkedet på tværs af alle kategorier i løbet af få uger, skriver Arla, og tilføjer:

- På grund af den fortsatte indvirkning fra den nuværende situation forbliver udsigterne usikre.

Markedsoversigt

- Generelt er den globale produktion i de seneste 12 måneder, også når der tages hensyn til skudårseffekten, forblevet flad (+/-1 procent), selv om USA har haft en stærk start på året. Produktionen i Oceanien er faldet på grund af dårligt vejr, selv om den regn, der for nylig er faldet i New Zealand, kan fremkalde en stigning, fortsætter Arla.

I Europa har reduktionen i foodservice-markedet ifølge Arla medført en væsentlig reduktion i efterspørgslen efter mozzarella og anden gul ost.

- Noget af efterspørgslen er vendt tilbage i form af øget detailsalg af frossen og frisk pizza, men ikke nok til at opveje tabet fra restauranter og andre steder uden for hjemmet. Eksportpriserne påvirkes ligeledes af forekomsten af amerikansk mozzarella til meget lave priser, lyder det.

- Skummetmælkspulver er påvirket negativt af den øgede produktion i USA og Europa, hvilket i kombination med den usikkerhed, som krisen har fremkaldt, får priserne til at falde og nærme sig interventionsniveauet på 1,700 euro pr. ton. Sødmælkspulver har på den anden side klaret sig bedre med priser, som er forblevet stabile. Dette skyldes en kombination af tørken i New Zealand, der har mindsket forsyningen, og aktiviteterne i Kina, der bedres hurtigere end forventet (dog stadig kun til sidste års niveau), fortsætter Arla, der dog ser tegn på, at efterspørgslen i Kina ikke er så stor som først antaget.

Ikke nok

Arla tilføjer, at smørpriserne i starten holdt sig oppe som følge af en stærk efterspørgsel fra detailhandelen, men i de seneste fire uger er priserne på bloksmør faldet.

- Som vi har set det andetsteds, er den oprindelige høje efterspørgsel i detailleddet begyndt at stabilisere sig på et holdbart niveau, højere end normalt, men utilstrækkeligt til at dække nedgangen i mængderne til foodservice, skriver mejeriselskabet.

 

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.
Side 1 af 1853 (37043 artikler)Prev1234567185118521853Next