bannerPos

DC hæver kødkvægstillæget med 25 øre

CEO i DC Beef, Finn Klostermann, er godt tilfreds med udviklingen hos Dansk Dansk Kødkvæg. Foto: Morten Fauerby/ Montgomery
01-09-2020 13:19

Der er godt gang i markedet for Dansk Kødkvæg, og det har været stabilt i en periode nu. Men det er ikke blevet matchet i tilførslerne, og det får Danish Crown Beef til at justere tillægget op med 25 øre.

Markedet for okse- og kalvekød har haft et par gode, stabile måneder ovenpå den tumultariske periode i foråret, og det har været med til at holde priserne faste med lille pil op på de fleste koncepter. Det gælder også Dansk Kødkvæg, hvor tillægget i denne uge stiger med 25 øre for at følge med efterspørgslen.

- Vi har haft en periode, hvor vi har haft god handel på Dansk Kødkvæg. Derudover har vi relanceret konceptet og haft et stærkt samarbejde med Coop, hvor slagtemestrene i butikkerne er blevet klædt rigtig godt på til at fortælle historien om Dansk Kødkvæg. Derfor kigger vi ind i en fortsat fornuftig periode, men tilførslerne følger desværre ikke helt med, så vi vil gerne have flere dyr ind på slagterierne, så vi kan følge efterspørgslen, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Tillægget gælder for alle dyr leveret under Dansk Kødkvæg-konceptet, og det er ens for kvier, ungtyre, stude og unge køer. 

hka

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next