bannerPos

Europæisk hvedepris stryger i vejret

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
16-10-2020 22:22
Til trods for det, der var at betragte som en prissvag rapport fra det amerikanske landbrugsministerium i sidste uge for hvedens vedkommende, så fortsætter hvedeprisen ufortrødent med at stige.

Det amerikanske landbrugsministerium skrev noget overraskende det globale hvedelager op i deres seneste WASDE-rapport over den globale afgrødeforsyning, der udkom sidste fredag. Men siden da er det gået op for den europæiske hvedepris, der hastigt har retning mod de topniveauer, vi senest så tilbage i 2018.

Det globale hvedelager for sæsonen 2020 og 2021 blev skrevet op fra 319,4 millioner tons i sidste måned til et nyt estimat på 321,5 millioner tons. Det var i sig selv et meget overraskende og prissvagt globalt lagerestimat for hvede, eftersom der i markedet i virkeligheden lå en forventning til, at lageret ville blevet skrevet ned til 316,6 millioner tons.

Til trods for de prissvage estimater for hvedens vedkommende, så er den ledende europæiske hvedepris i denne uge gået kraftigt op og handler således i skrivende stund til en pris på 207 euro pr. ton.

Det faktum, at hvedeprisen stiger på det, der kan betragtes som prissvage nyheder, er tegn på, at hvedeprisen langt fra er færdig med at stige. I første omgang har jeg mål for hvedeprisen på MATIF-børsen oppe i området omkring 220 euro pr. ton.

Men hvedeprisen kan sagtens gå langt højere op i sympati med de store prisstigninger, der er i udsigt for majs.

Mit forslag til ny landbrugsstøtte står eller falder i denne uge

Landmænd skal ikke straffes økonomisk for at gøre en indsats for miljøet, klimaet eller biodiversiteten, skriver Asger Christensen (S), mens arbejdet i EU med ny landbrugsreform nærmer sig sin afslutning.

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.
Side 1 af 1950 (38997 artikler)Prev1234567194819491950Next