Frankrig eksporterer hvede i rekordtempo

Fransk hvedeeksport nåede i december nye højder med det højeste tempo i seks år.

Frankrig realiserede sidste år landets andenstørste hvedehøst nogensinde. Og det smitter af på eksporttallene. Den franske hvedeeksport nåede således i december nye højder med det højeste tempo i seks år.

- Dette på trods af, at nationale strejker i landets transportsektor betød, at lastningen i adskillige havne rundt om i landet stod stille i adskillige dage. Udskibningen af hvede i december steg til 1,34 millioner tons, det højeste siden december 2013, hvor landet eksporterede 1,41 millioner tons, skriver Jyske Markets.

De nordafrikanske lande forbliver topdestinationerne for den franske hvede. Men der udskibes også mere til oversøiske destinationer, heriblandt Kina der foreløbig har importeret 235.000 tons fransk hvede denne sæson. Den første halvanden uge af januar meldes eksporten at forsætte det høje tempo.

- Kombineret med den overraskende store prisstigning i onsdagens egyptiske hvedeindkøb, tillader det verdensmarkedspriserne at stige, og det kommer også møllehveden til gavn, der senest lukkede i underkanten af 192 euro pr. tons, oplyser de danske markedsfolk.

En strammere globale forsyningsbalance betyder, at den amerikanske hvede begynder at blive konkurrencedygtig på verdensmarkedet, hvilket også har fået priserne på Chicago-børsen til at stige yderligere.

Læs også