bannerPos

Kinesisk import af svinekød tager kraftigt til

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
24-06-2019 17:11
Nye tal viser, at den kinesiske import af svinekød i maj måned var næsten 63 procent højere end på samme tid sidste år. I de kommende måneder forventes den kinesiske importen af svinekød at stige yderligere, på grund af den afrikanske svinepest der hærger i landet.

Der er stadig ikke styr på den afrikanske svinepest i Kina. Konsekvensen heraf er, at Kina har måtte købe deres svinekød på verdensmarkedet. Af samme grund har vi her hjemme i Europa og her i Danmark oplevet en ret markant prisstigning på svinekød hen over årets første 5 måneder. Denne optur i svinepriserne ser ikke ud til at være slut endnu. Godt nok har de en del svinekød tilgængeligt på den korte bane i K

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next