Kinesiske svineproducenter tjener mere end nogensinde

De største kinesiske svineproducenter har trods udbruddet af afrikansk svinepest lavet det højeste overskud nogensinde i tredje kvartal. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De største kinesiske svineproducenter har trods udbruddet af afrikansk svinepest lavet det højeste overskud nogensinde i tredje kvartal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selskaberne Wens Foodstuff Group, Muyuan Foods og New Hope Liuhe har alle mere end fordobler overskuddene fra samme periode i 2018.

Den samlede svinebesætning i landet er reduceret med 41 procent i september i forhold til sidste år. Det betyder, at de store producenter tjener massivt, selv hvis de i dele af besætningerne bliver ramt af den smitsomme sygdom.

- Wens Foodstuff Group producerede i 2018 22 millioner svin og havde en markedsandel på 3,2 pct. Selskabets ambition er at producere 70 millioner svin i 2027 og have en markedsandel på 10 procent, skriver AgriWatch med Reuters som kilde.

 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også