Markedsnoter: Laveste US-hvedeniveau i mands minde

Det amerikanske hvedeareal kan viser sig at være det laveste i et århundrede. Bloomberg estimater sætter det amerikanske hvedearealer til 30,64 millioner acres, hvilket kun overgås af bundrekorden fra 1909 på 29,196 millioner acres.

Også i Europa er hveden under pres. Her har efteråret været drilsk og forårsaget færre hvedearealer blandt flere af de store hvedeproducerende nationer.

- Selvom vi befinder os midt i vintersæsonen, så forbliver det meget tørt i afgrøderegioner i det sydlige Rusland, ifølge russiske SovEcon. Og på den sydlige halvkugle kæmper Australien fortsat med ekstrem tørke. Alt i alt er der i øjeblikket nok panderynker rundt omkring i markedet, konstaterer Jyske Markets.

Olie og guld normaliseret

Det gav rystelser, da USA satte sit angreb ind i Irak, der kostede flere iranske militærpersoner livet i sidste uge, også i den finansielle branche. Men den seneste udvikling giver tegn på, at den største frygt for en ustabil politisk situation i Mellemøsten var aftaget.

Således faldt prisen på olie torsdag med fire procent, så Brent-råoliefuturen nu koster 65,44 dollars på børsen i Singapore. Dermed er olieprisen nu lavere end før det amerikanske angreb i sidste uge.

Også prisen på guld var nedadgående. En unse (28 gram) guld blev onsdag handlet til 1.556,98 dollars, hvilket er omtrent samme niveau som før de militære aktioner.

Læs også