Den finske Fazer-koncern vil have mere ud af den havre, som i stor stil bruges i forbindelse med nogle af virksomhedens plantebaserede produkter. Det skal en investering på 282 mio. kr. hjælpe til med, skriver FødevareWatch.
Fazer-koncernen præsenterede tidligere i år en plan for at ville investere 300 millioner kroner i opførelsen af en ny produktion i byen Lahti.
Fazer vil på sin Lahti-fabrik have mere ud af den havre, som man bruger i sin produktion af plantebaserede produkter under brandet Fazer Yosa, som i Danmark konkurrerer med selskaber som danske Naturli Foods og svenske Oatly. Det skal ske gennem opførelsen af et anlæg, der kan være med til at udnytte havreskallerne som råvare i en xylotol-produktion, skriver FødevareWatch.
Tilnærmelse med Kina er positivt for de amerikanske landbrugsvarer
Vil de bedre relationer mellem USA og Kina påvirke aktie- og råvaremarkederne i positiv retning? Ja, måske, men gassen gik lidt af ballonen mandag, hvad aktiemarkederne angår, lyder det fra Jyske Banks Jyske Markets i en afgrødekommentar.
- Mens en artikel i New York Times stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt en handelsaftale med Kina reelt vil stille de amerikanske selskaber bedre end før, hvilket flere analytikere vurderer ikke er tilfældet, så stilles der til gengæld ikke spørgsmålstegn ved, at det er positivt for de amerikanske råvarer og især landbrugsvarer. Yderligere stigninger til de amerikanske aktier synes i øjeblikket at mangle økonomisk momentum efter handelsaftalen og mere lempelige pengepolitiske toner, har drevet markederne 11% højere siden nytår, skriver Jyske Markets.
Tvivl om klimagevinst ved kød fra laboratorier
Det er ikke nødvendigvis bedre for klimaet at dyrke kød i et laboratorium frem for at holde husdyr, mener forskere. Laboratoriedyrket kød bliver mere og mere udbredt, men ifølge forskere fra University of Oxford er det uvist, om produktionsformen er klimavenlig eller ej.
Det skriver FødevareWatch med informationer fra Økologisk Landsforening, som henviser til BBC.
- Vi konkluderer, at laboratoriedyrket kød ikke umiddelbart er mere klimavenligt end kvægproduktionen; dets relative påvirkning afhænger i stedet af, hvor tilgængelig vedvarende energi er, og hvordan de specifikke produktionssystemer indretter sig, skriver forskerne i studiet ifølge Økologisk Landsforening, skriver netmediet.
Det klimavenlige vil afhænge af, om energien til produktionen kommer fra fossile eller vedvarende kilder, og hvor energieffektiv produktionen kan blive, hedder det videre.