Markedsfokus: Nord-West-noteringen uændret

Nord-West-noteringen er uændret 57 euro (462 kroner inkl. vægtregulering), og for 8-kilos grise er den ligeledes uændret 37,40 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- Det tyske smågrisemarked er fortsat stabilt, og de vigtigste tyske smågrisenoteringer er uændrede. Det tyske fagblad TopAgrar beretter imidlertid om, at udbuddet stiger, og at det nogle gange kan være lidt vanskeligere at sælge frie partier. Derfor var det lidt overraskende, at både SPF og Porc-Ex hævede deres smågrisenoteringer lidt i torsdags.

- Imidlertid skal man have i baghovedet, at vores danske slagtesvinenotering er steget med 40 øre i de seneste to uger, mens den tyske slagtesvinenotering stod stille, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West-noteringen også i næste uge vil være uændret 57 euro.

Frosten begynder at banke på døren i USA

- Frosten begynder stille og roligt at banke på døren i det centrale USA, men foreløbig ser majsbæltet ud til at gå fri de kommende 10-12 dage, og truslen mod de amerikanske majs og sojaudbytter er således foreløbig begrænset, vurderer Jyske Bank i sin daglige afgrødekommentar.

Her ser banken frem mod oktober måneds WASDE-rapport, hvor majs- og sojaestimaterne igen vil være i fokus.

Foreløbigt har et analysehus nedjusteret udbytterne i henholdsvis majs og soja.

- Udsigterne tenderer dermed til den prispositive side, med markedets forventninger om lavere majs- og sojaudbytter, og dermed er rapporten torsdag ikke helt ubetydelig, selvom høsten er startet i det små, lyder det fra banken.

Hveden er trængt

På grund af tørke snakkes der om udbyttetab på op mod 40 procent i den argentinske hvede.

- Kombineret med tørke i Australien, er det ikke usandsynligt, at hvedeproduktionen på den sydlige halvkugle kan blive justeret ned med et par millioner tons, når USDA (det amerikanske landbrugsministerium, red.) torsdag offentliggør deres syn på den globale forsyningsbalance, skriver Jyske Bank.

Lige nu ser prisudsigterne stabile ud, vurderer banken.

- De indenlandske russiske hvedepriser viser stabilitet, og dermed er der ikke udsigt til, at eksportpriserne kommer under pres på den korte bane, skriver banken, og konstaterer, at der simpelt hen mangler en prisdriver til at drive priserne betydeligt op fra nuværende prisniveau på den længere bane, med generelt gode forsyninger på den nordlige halvkugle.

- Teknisk begynder hveden at se let overkøbt ud, og det taler for en lille korrektion, men prisbilledet vurderer vi overordnet er stabilt, lyder det fra Jyske Bank.

Læs også