bannerPos

Endnu et fald: Okse- og kalvemarkedet indretter sig på ny virkelighed

Arkivfoto: Anne Louise Mikkelsen.
07-04-2020 13:16

Danish Crown Beef melder nu ud, at kreaturnoteringerne får endnu et fald som følge af coronakrisen.

Kreaturnoteringerne falder endnu engang.  For danske kalve og ungdyr under 12. mdr. falder noteringen med 25 øre, for ungtyre og kvier op til 16 mdr. er der tale om et fald på 40 øre, for køer, stude, tyre samt kvier over 16 mdr. er der et fald mellem 0 – 50 øre og sidst, men ikke mindst falder det danske kødkvægstillæg med 50 øre.

Ifølge Danish Crown Beef, så er det europæiske marked for okse- og kalvekød angsomt ved at indrette sig på den virkelighed, der hersker under corona-krisen. Slagteaktiviteten bliver reduceret overalt i EU, hvilket sker i et forsøg på at tilpasse udbuddet til den lavere efterspørgsel.

- Vi har fortsat et udmærket marked for hakkekød og udskæringer til hverdagsretter, men forbrugernes appetit på de ædle udskæringer som mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ikke tilstrækkelig, når der hverken holdes familie- og firmafester eller spises ude på restauranterne, og det kan vi tydeligt mærke på efterspørgslen, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Som en konsekvens af den ændrede efterspørgsel suspenderes de gældende vægtgrænser for både Dansk Kalv og ungtyrekategorierne frem til udgangen af maj. For Dansk Kalv hæves vægtgrænsen til max. 280 kg, så landmændene kan vente med at sende dyrene til slagtning.

- Interessen for vores premium-produkter halter i øjeblikket. Det rammer blandt andet Dansk Kødkvæg og på den korte bane er det svært at få øje på en bedring i det marked.

aldo

 

 

 

 

 

 

 

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?
Side 1 af 1851 (37010 artikler)Prev1234567184918501851Next