Endnu et fald: Okse- og kalvemarkedet indretter sig på ny virkelighed

Danish Crown Beef melder nu ud, at kreaturnoteringerne får endnu et fald som følge af coronakrisen.

Kreaturnoteringerne falder endnu engang.  For danske kalve og ungdyr under 12. mdr. falder noteringen med 25 øre, for ungtyre og kvier op til 16 mdr. er der tale om et fald på 40 øre, for køer, stude, tyre samt kvier over 16 mdr. er der et fald mellem 0 – 50 øre og sidst, men ikke mindst falder det danske kødkvægstillæg med 50 øre.

Ifølge Danish Crown Beef, så er det europæiske marked for okse- og kalvekød angsomt ved at indrette sig på den virkelighed, der hersker under corona-krisen. Slagteaktiviteten bliver reduceret overalt i EU, hvilket sker i et forsøg på at tilpasse udbuddet til den lavere efterspørgsel.

- Vi har fortsat et udmærket marked for hakkekød og udskæringer til hverdagsretter, men forbrugernes appetit på de ædle udskæringer som mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ikke tilstrækkelig, når der hverken holdes familie- og firmafester eller spises ude på restauranterne, og det kan vi tydeligt mærke på efterspørgslen, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Som en konsekvens af den ændrede efterspørgsel suspenderes de gældende vægtgrænser for både Dansk Kalv og ungtyrekategorierne frem til udgangen af maj. For Dansk Kalv hæves vægtgrænsen til max. 280 kg, så landmændene kan vente med at sende dyrene til slagtning.

- Interessen for vores premium-produkter halter i øjeblikket. Det rammer blandt andet Dansk Kødkvæg og på den korte bane er det svært at få øje på en bedring i det marked.

aldo

 

 

 

 

 

 

 

Læs også