bannerPos

Prisen for rapsfrø er fortsat dyr i forhold til hvedeprisen

Ugegraf: MATIF-hvede versus rapsfrø i euro/ton Prisen for europæisk rapsfrø og europæisk hvede er i rapsens favør. Det ser derfor lige nu ud til, at det bedst kan betale sig at så rapsfrø frem for hvede.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
12-08-2020 21:10
Prisforskellen mellem europæisk hvede og rapsfrø har svinget voldsomt op og ned siden høsten i 2019. Lige nu går det nedad i pris for begge afgrøder. Prisen for rapsfrø er dog fortsat relativt dyr set i forhold til prisen for hvede på afgrødebørsen MATIF, og det billede ser ud til at skulle fortsætte.

De seneste uger har der været pres på de europæiske afgrødepriser. Vi har således oplevet det, der kan betegnes som et forholdsvist sent høstpres på afgrødepriserne.

Normalt sætter høstpresset for blandt andet hvede og rapsfrø ind sidst på foråret og fortsætter hen mod slutningen af august. Det forudsætter dog, at høsten og udbytterne bliver gode.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

DM&E fraråder al kørsel til biogas- og industrianlæg

Kørsel til og på biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 m frarådes. Dette skyldes en ny principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og man regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next