Rusland rasler med kvoter

Nye eksportkvoter i Rusland skal fastholde og sikre en stabil forsyningsbalance indenlands.

Mandag meddelte det russiske landbrugsministerium, at man fremover vil indføre årlige kvoter på landets eksport af afgrøder, med virkning allerede fra indeværende sæson.

Det skriver Jyske Markets under Jyske Bank.

Grunden til indgrebet er, ifølge de russiske myndigheder, at det skal fastholde og sikre en stabil forsyningsbalance indenlands, som skal baseres på landets aktuelle produktion sammenholdt med forventningerne til landets forbrug.

Ifølge Jyske Markets forlyder det, at kvoten for resten af indeværende sæson, som løber frem til juni, vil være på 20 mio. tons.

I dette tilfælde kommer den ikke til at have indflydelse på, de forventninger man allerede har udmeldt til årets samlede eksport.

Sammenholdt med det faktum, at man historisk, flittigt har brugt diverse værktøjer til at dæmme op for eksporten af afgrøder fra russisk side, så giver udmeldingen ikke umiddelbart anledning til de store prisforskydninger, mener Jyske Markets.

Det er ikke nærmere specificeret, hvordan fordelingen af de 20 mio. tons vil være mellem de forskellige afgrøder, og de endelige retningslinjer er ikke vedtaget endnu.

Det russiske landbrugsministerium kunne samtidig også onsdag meddele, at man fastholder sine forventninger til landets samlede hvedeeksport i år til 34 mio. tons, oplyser Jyske Markets.

aldo

Læs også