Danish Crown: - Signifikant fald i svinenoteringen, men der er lys

Noteringen falder igen markant, lyder den nyeste melding fra Danish Crown. Denne gang bliver det et 60 øres fald pr. kg. slagtesvin.

Til trods for den dystre udmelding om endnu et fald i svinenoteringen på 60 øre melder Danish Crown ud, at der er lys for enden af tunnelen.

- Vi kommer ikke udenom et markant fald i noteringen i den her uge, men samtidig ser vi allerede tegn på en stabilisering af markedet. De første meldinger om genåbning af restauranter og caféer i flere europæiske lande skaber lidt optimisme, og derfor er der ikke noget, der tyder på, at de store prisfald fortsætter, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i en markedsberetning.

Gennem den seneste måned er det især store prisfald på ferske skinker, der har drevet markedet ned. Samtidig er efterspørgslen på bove og andet kød, der første og fremmest bruges til produktion af pølser og lignende, faldet betydeligt, og det har sat priserne på alle dele af grisen under pres.

Spår ej yderligere fald

- Vi har hele tiden haft efterspørgsel og interesse for vores varer, men det har været meget tydeligt, at en del aktører på det europæiske marked ikke har haft kunder til det, de har på hylderne. Det er det, der har udløst tumulten og de store prisfald, men nu ser det ud til, at aktiviteten igen begynder at stige, og derfor kan vi også skimte lys for enden af tunnelen, forklarer Lars Albertsen.

Den globale uro har været med til at forstærke usikkerheden i Europa. Konsekvenserne på den korte bane af situationen i USA, hvor mange slagterier er lukket på grund af corona-smitte, har været svære at skaffe sig et overblik over, men de seneste dage er det tydeligt, at der er ved at opstå et hul på de markeder, hvor de amerikanske slagterier normalt står stærkt.

- Jeg kan ikke sige tit nok, hvor vigtig vores brede markedsadgang er i en situation, som den vi står i nu. Vi har både agiliteten i produktionen og kapaciteten til at fryse de mængder, der efterspørges, og det giver virkelig værdi lige nu. Jeg kan ikke garantere, at noteringen har nået bunden i den her omgang, men der skal ske noget helt uventet i markedet, hvis der skal komme yderligere fald efter denne uge, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

aldo

Læs også