Større sojaproduktion i Brasilien

Der er udsigt til, at Brasiliens sojaproduktion runder 120 millioner tons i denne sæson. Onsdag offentliggjorde det brasilianske landbrugs-statistikbureau Conab forventningerne til den igangværende sæson, og her opjusterede Conab forventningerne til 120,9 millioner tons for 2019-2020-sæsonen mod 115 millioner tons i sidste sæson.

Estimatet er fortsat under markedets konsensus, der lyder på 123 millioner tons. Conab’s forventninger til den brasilianske eksport blev opretholdt uændret på 72 millioner tons. 

Sojaskråen fandt onsdag indledningsvist støtte fra åbningen, men lige inden lukningen af onsdagens marked faldt stigningerne. Sojamarkedet fortsætter med at være fokuseret på udfaldet af fase 1 i handelsaftalen.

- Men selvom en handelsaftale falder på plads, ser vi stigningspotentialet som relativt beskedent med det nuværende forsyningsbillede. Kinesernes købelyst er reduceret som følge af afrikansk svinepest, og samtidig skal vi ikke langt hen på den anden side af nytår, før konkurrencen fra sydamerikanske varer igen skærper til, skriver Jyske Markets i deres afgrødekommentar.

Læs også