bannerPos

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

For 7. uge i træk er der ikke nogen ændringer i Nord-West-noteringen for smågrise.
26-10-2020 12:23

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Det bliver ikke nemmere at afsætte smågrise. Udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked udgør nu næsten i alt 500.000 slagteklare grise, som ikke har kunnet afhentes til slagtning, vurderer den tyske interesseorganisation ISN. Tyske myndigheder er åbenbart klar over den alvorlige situation, men kommer ikke rigtig i gang med at udstille de nødvendige slagtetilladelser. For smågriseomsætterne er det således en udfordring at finde ledige slagtesvinestalde.
 
Selvom den officielle Nord-West notering fortsat er stabil, må man ikke overse, at markedssituationen er forskellig i de enkelte regioner i Tyskland. Nogle omsættere har set sig tvunget til at nedjustere tillæggene de seneste uger, mens andre omsættere holder tillæggene stabile. I teorien der det kun noteringen, der afspejler markedsforholdene, mens tillæggene afspejler værdien af det specifikke smågriseparti. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

I praksis svinger tillæggene imidlertid også på grund af markedssituationen og forstærker således prisudsving på smågrisemarkedet. Det gælder specielt for frie smågrisepartier, hvor smågriseproducenten ikke har en fast aftager for sine smågrise.
 
Positive signaler kommer fortsat fra kødmarkedet. På trods af den nuværende coronasituation er priserne på det europæiske kødmarked forholdsvis stabile. I forrige uge var prisen på hele slagtekroppen uændret. I Kina giver grisepriserne efter, men ligger fortsat på højt niveau. Ifølge den hollandske Rabobank vil Kina tidligst have genopbygget en svineproduktion svarende til niveauet før afrikansk svinepest om 4-5 år.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge uændret vil være på 27,00 euro. Det svarer til 238 kroner inklusiv vægtregulering.

hka

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next