bannerPos

Markvanding fra søer og vandløb

Hjørring Kommune giver nu tørkeramte landmænd en håndsrækning ved at give dem lov til at vande fodermarkerne med vand, der hentes i søer og vandløb.

Per Jørgensen

CEO og Journalist
03-08-2018 10:23
For at hjælpe de husdyrbrug, der på grund af tørken kan have svært ved at få nok foder, ser Hjørring Kommune velvilligt på tilladelser til at vande fra søer eller vandløb.

Hjørring Kommune giver nu tørkeramte landmænd en håndsrækning ved at give dem lov til at vande fodermarkerne med vand, der hentes i søer og vandløb.

- Vi vil gerne signalere velvillighed overfor de landbrug med dyrehold, som eventuelt kan afbøde lidt ved at vande fra de forskellige vandkilder som søer, bække, åer og så videre, hvor det er muligt at hente vand til at vande de marker, hvor foderet til dyrene skal produceres, siger Søren Smalbro, der er udvalgsformand for Teknik og Miljø i kommunen.

Smidig sagsbehandling

Når kommunen modtager en henvendelse med et ønske om indvinding af vand fra søer eller vandløb til vanding af foder til produktionsdyr, vil der straks gribes til handling, og sagen vil blive ekspederet straks

- Vi vil konkret tage ud til ansøger og besigtige søen eller vandløbet og her tage en snak om mulighederne, og som sagt er udgangspunktet en positiv vurdering og et ja til ansøgningen, fortæller Søren Smalbro.

Der kan desuden være udfordring med tilskudsfodring til dyr som afgræsser naturbeskyttede § 3-områder. Her vil praksis også være at tillade dette grundet den særlige tørkesituation.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next