Nyt 4.000 kvadratmeter stort plovcenter: Kæmpe indvielse over tre dage

Ikke mindre end en tre dages fejring skal der til, når der inviteres til reception, åbent hus og åbningsfest, efter en over 4.000 kvadratmeter stor ejendom er blevet forvandlet fra at huse køer og grise til nu plove i massevis.

Over 4.000 kvadratmeter er blevet til et enormt plovcenter, som nu vises frem for offentligheden. Fotos: Jens Iversen Tidligere husede bygningerne køer og grise. Efter en to år lang ombygning skal stedet nu fungere som plovcenter. Det er virksomhederne Ploveksperten og Farmimplement, som nu holder til i et stort plovcenter på Plovvejen i Vils på Mors.

I starten af maj går det løs. Først reception, så åbent hus og til sidst åbningsfest. Efter to års ombygning er bygningerne i Vils på Mors endelig klar til at blive vist frem som et nyt og stort plovcenter.

Det er Jens Iversen, manden bag Ploveksperten og Farmimplement, som står bag projektet og nu inviterer indenfor til indvielse af det nye plovcenter på vejen, som har det passende navn Plovvejen i Vils på Mors.

Fuld knald på aktiviteterne

Den tre dage lange fejring starter med en reception torsdag den 2. maj for kollegaer og forretningsforbindelser. Her kommer blandt andet borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, og klipper snoren.

Dagen efter, fredag den 3. maj, er der åbent hus. Her inviteres alle, som har lyst til at se det nye plovcenter på Mors indenfor. Fra klokken 10-21 vil der være en række aktiviteter.

- På åbent hus-dagen er der mulighed for at hilse på ejeren af Ovlac, som hedder Jorge Calvo og flere gange om dagen vil tage os med rundt på fabrikken virtuelt og fortælle om fabrikken, forklarer Jens Iversen.

Der vil ligeledes være mulighed for at lytte til plovinstruktør Bjørn Olesen, som vil give gode råd, fif og ideer, til plovjustering.

Og så vil Jens Iversen selv selvfølgelig fortælle om stedet og dets tilblivelse.

Håber at se mange

På lageret er der lavet en udstilling »smarte løsninger til din plov«, hvor man for hvert plovmærke udstiller udstyr og sliddele, som kan forbedre pløjningen og gøre pløjningen bedre.

Udenfor det nye plovcenter er der to hektar jord umiddelbart foran bygninger. Her vil der blive demonstreret både en almindelig Ovlac Xpierence vendeplov og en Ovlac Mini plov (skrælplov) under den store indvielse. Og så har Jens Iversen selvfølgelig et godt tilbud i ærmet.

- Vi håber, at der vil være mange gæster, også nogle som kommer langvejs fra, og derfor vil der være mad og drikke og en masse hygge, siger Jens Iversen.

Den tre dage lange fejring slutter lørdag med en åbningsfest – blandt andet for alle ejere og brugere af Ovlac-plove, forhandlere, kunder, pløjevenner, konkurrencepløjere, familie, venner, naboer og medarbejdere.

Omfattende ombygning

Det har taget to år at ombygge gårdens 4.010 kvadratmeter bygninger fra fedesvin og malkekvæg til et moderne plovcenter.

- En del af arbejde har vi klaret selv, og med hjælp af lokale håndværkere og en nyansat projektansvarlig er det gået rigtig godt, forklarer Jens Iversen.

En vigtig del af det nye plovcenter er et 200 kvadratmeter stort kursuslokale med tilhørende egen indgang med toiletter og køkken.

- Det er allerede taget i brug af de første besøgende, vi har haft over vinteren, og det fungerer superfint, siger Jens Iversen.

Der er 1.400 kvadratmeter opvarmede, isolerede lokaler og en 540 kvadratmeter delvis opvarmet klargøringshal. Resten er koldhaller til nye og brugte plove og tilbehør. Der er etableret en stor plads med ramper, så man kan køre store plove direkte ind i lastbiler, som er aktuelt, når de eksporteres.

Til gården er der en stor køresilo, som skal bruges til studio.

- Her kan vi fotografere nye og brugte plove med en neutral baggrund, forklarer Jens Iversen, som ser frem til at vise det hele frem.

Historisk tilbageblik

Virksomheden Ploveksperten så dagens lys i august 2017. Jens Iversen kørte rundt og justerede plove for landmænd og maskinstationer.

- Det har været en kæmpe succes – med 1.700-1.800 justerede plove, fortæller Jens Iversen.

I 2018 startede Jens Iversen søstervirksomheden Farmimplement, som handler med nye og brugte plove samt sliddele og reservedele til plove.

Farmimplement er importør af den spanske plov Ovlac for hele norden og har opbygget et forhandlernet i Sverige på ni forhandlere og i Norge på 47 »EIK sentre«.

I Danmark er der én forhandler, som klarer salg og service på hele Sjælland – det er Koldsø Smede- og Maskinservice.

- Resten af landet sælger og servicerer vi selv plovene, konstaterer plovmanden.

Jens Iversen startede virksomhederne op med base på sit eget landbrug på Mors.

- Men efterhånden, som omsætningen steg, blev der for meget spildtid med at flytte rundt på tingene under de trange forhold, og derfor købte vi den nedlagte gård den 1. maj 2022 og startede ombygning til plovcenter, forklarer Jens Iversen, som glæder sig til at vise det hele frem de første dage i maj.

Læs også