Forbedret finsk fældehoved

Finske JAK er på banen med et nyt forbedret fældehoved, som i oktober havner hos den danske importør, ABM Stål ApS.

Kloen har en klar arbejdscyklus. Den griber et træ, skærer det, vipper det og åbner, når stammen er flyttet over i en stak. Foto: JAK - JAK producerer fældehovederne med de bedste materialer, fortæller Anders Bank Mikkelsen fra ABM Stål ApS. Foto: JAK

Her i oktober får den danske importør af blandt andet fældehoveder fra finske JAK, ABM Stål ApS, en ny, forbedret model hjem, og JAK-300B GEN4 er et fældehoved, som Anders Bang Mikkelsen, administrerende direktør i ABM Stål, ser frem til at præsentere.

- Den nye model er med endnu stærkere knivblad og så er hastigheden også øget. Dermed har JAK formået at gøre et godt produkt endnu bedre, og det nye fældehoved er altså bare rigtig, rigtig godt, forsikrer Anders Bang Mikkelsen.

- Det er, tilføjer han, e-Boost, som øger hastigheden, og det er et system, der fungerer effektivt på grund opbygningen med to cylindre.

Anders Bang Mikkelsen stiftede virksomheden tilbage i 1988, men først i 1995 fik skovmaskiner på programmet, og udover fældehoveder er firmaet i dag importør af en række maskiner som brændemaskiner, flishuggere, skovvogne og kraner.

På firmaets adresse syd Dalby mellem Faxe og Haslev findes et bredt udvalg af de forskellige maskiner og der er for eksempel fældehoveder til montering på både kraner, skovmaskiner og gravemaskiner.

Kvalitet for pengene

- Fældehoveder er særdeles effektive, når det handler om at klippe stammer og læsse træ. Arbejdet kan påbegyndes med en minimal indsats, da enheden er nem og hurtig at montere, fortæller Anders Bang Mikkelsen.

Kloen har en klar arbejdscyklus. Den griber et træ, skærer det, vipper det og åbner, når stammen er flyttet over i en stak. Enheden glider gennem arbejdsprogrammernes faser med utrolig lethed.

- Takket være sine forskellige funktioner, kan den samme enhed også bruges som en grab til læsning, forklarer Anders Bang Mikkelsen og påpeger, at man med JAK får kvalitet for pengene.

- JAK producerer fældehovederne med de bedste materialer, og der anvendes blandt andet Hardox-stål, og det er med officiel certificering, fortæller han videre og oplyser, at JAK har fældehoveder til forskellige behov og ønsker.

Læs også