New Holland-karavane på landsdækkende turné

I slutningen af oktober er der øst for Storebælt fire markdemonstrationer med New Holland-traktorer og redskaber.

MARKDEMONSTRATIONER Tidligere i oktober blev der taget hul på en Danmarksturné med en række markdemonstrationer med New Holland-traktorer og redskaber.

Der er foreløbig planlagt i alt 13 stoppesteder på rundturen, der blev indledt i Brønderslev i Nordjylland den 5. oktober, og slutter torsdag den 29. oktober i Lynge i Nordsjælland.

Inden der sættes punktum i Lynge, er der øst for Storebælt tre andre ophold for New Holland-karavanen.

Mandag den 26. oktober er der således New Holland-demonstration hos Johs. Mertz i Maribo, og dagen efter er det i afdelingen i Faxe, mens Sivertsen i samarbejde med Slagelse Maskinforretning onsdag den 28. oktober har demonstration ved Hvalsø.

Overførslen af data

På rundturen vil de fremmødte blandt andet kunne opleve New Hollands mest populære traktor, T7.270 AutoCommand, der vil køre i marken udstyret med en New Holland-plov, dæktryksregulering, plovkontrolsystem og opkoblet til MyPLM Connect og MyNewHolland.

Med disse systemer og opkoblinger vil det blive demonstreret, hvordan man altid via pc på kontoret eller smartphone/tablet kan se sin traktors placering, forbrug og andre relevante data.

Det er muligt at sætte alarmer op, så man modtager notifikationer fra traktoren, når det er tid til næste service, hvis traktoren for eksempel nærmer sig at skulle have påfyldt diesel.

Det vil også blive demonstreret, hvordan man kan overføre data mellem maskiner og pc/smartphone/tablet, og hvordan man gemmer markkort og markdata.

Dæktryksregulering

T7.270 er udstyret med dæktryksregulering, og til markdemonstrationerne vil indstilling af det rigtige dæktryk til pløjning kunne ses.

Der vil blive vist, hvordan man med lufttryksreguleringen både kan have fordelen af at have et højere lufttryk i forbindelse med landevejstransporten med et tungt redskab i liften – og i marken kan reducere lufttrykket, så traktoren foran ploven får den maksimale trækkraft og et lavere brændstofforbrug grundet reduceret hjulslip.

Alle T7-modeller kommer i øvrigt fra New Holland-fabrikken forberedt til montering af dæktryksregulering.

Udover GPS-udstyr til traktoren kan man via traktorens IntelliView-skærm også styre en plov ved hjælp af plovkontrolsystemet, som er monteret på demotraktoren, der også er udstyret med en fem-furet, liftmonteret New Holland PX-plov med variabel furebredde.

Optimal pløjning

Ifølge New Holland sørger systemet også for, at pløjningen kan afsluttes mod skel med et reelt træk, så man undgår at skulle køre i den pløjede jord. Derudover justerer systemet også på forreste furebredde for at opnå optimal pløjning, uanset hældning på marken.

Fordelen med plovkontrolsystemet er i hovedtræk, at den pløjede jord efterlades så jævn som muligt og uden lunker/huller, så det efterfølgende såarbejde kan laves på en jævn overflade.

Der er således mange forskellige muligheder med den mest populære New Holland-traktor og New Holland-plov, som man til disse demonstrationer kan blive klogere på.

jhal

Læs også