John Deere lancerer intelligente traktorer i 6R-serien

Siden lanceringen i 2011 har John Deeres 6R-traktorserie sat standarden for både mark- og transportopgaver samt Precision Ag Technology. I dag kunne John Deere introducere 14 nye traktormodeller fra 110 til 250 hk og med IPM, der står for intelligent effektstyring, yder de modeller fra 135 til 301 hk.

John Deere 6R-traktorserien tilbydes i fem modeller med en firecylindret motor og de resterende ni modeller med en sekscylindret motor.

6R-traktorerne tilbydes med en række nye features, blandt de 14 6R-traktorer lanceres nu fire helt nye modeller, de to firecylindrede 6R 150 og 140, som er specielt rettet mod blandede bedrifter, og de sekscylindrede 6R 185 og 165, der er specielt egnet til landmænd og entreprenører, der har mange transportopgaver.

I den nye 6R-serien er der indbygget 1-Click-Go-AutoSetup-system, hvor traktor og redskaber kan indstilles hurtigere og nemmere. Førerne kan spare op til 90 procent på skærmklik og traktoren er altid perfekt justeret.

Alle nødvendige indstillinger kan forud-planlægges og styres fra skyen, herunder agronomiske data, såsom markskel, kørespor og tildelinger. Så snart traktoren kører over markskellet, vil den gemte profil automatisk være tilgængelig, så selv midlertidige førere kan være konsekvent nøjagtige og undgå fejltagelser.

Mere komfort og dynamisk vejesystem

Ikke bare gør AutoSetup livet lettere for føreren, John Deere har også forøget førerkomforten. En af detaljerne er, at instrumentpanelet ved rattet er fjernet - hvilket ikke kun forbedrer udsynet, men også førerens kontrol, der nu klares med armlæn og konsollen i højre side. Alle indstillinger og advarsler vises nu på hjørnestolpeskærmen.

E-joysticket er en yderligere ny funktion, der især er nyttig ved arbejde med en frontlæsser. Føreren kan frit konfigurere funktionstasternes placering og nemt ændre kørselsretningen ved at bruge retningstasten, mens en særlig håndregistrering nu erstatter den tidligere sikkerhedsklap.

Frontlæsserne har nu et dynamisk vejesystem, hvormed der kan vejes under kørslen uden at skulle standse op. Ydermere kan frontlæsseren med funktionen retur-til-position anbringes i den rette stilling med bare et klik, mens man med vandret nivellering undgår at spilde skovlindholdet.

Mere power

IPM (intelligent effektstyring) er blevet forbedret i den nye 6R-traktorserie. Det betyder, at der ikke bare leveres intelligent effektstyring til transport og brug af kraftudtaget, IPM leverer også ekstra hestekræfter til hydraulisk drevne redskaber.

De firecylindrede modellerne yder nu op til 20 hk mere og 6-cylindrede modellerne op til 40 hk, når der skal bruges hydrauliske blæsere, pumper og de mere krævende hydrauliske maskiner, såsom wrappressere, gyllevogne og såmaskiner.

Sidst i 2022 vil en ny StarFire-satellitantenne øge effektiviteten af Precision Ag endnu mere. Uanset hvilket korrigeringsniveau for signalnøjagtighed landmænd vælger, vil denne antenne yde en overlegen signalstabilitet ved arbejde i områder med dårlige modtageforhold.

Flere transmissionsmuligheder

Et yderligere højdepunkt, hvad angår den seneste 6R-traktorserie, er det nye design. Motorhjelmen og spejle er godt kendt fra John Deeres større traktormodeller, og 7R-, 8R- og 9R-seriernes navne- og nummersystem bruges nu også her. Navnet på 6R-traktorerne efterfølges nu af et nummer, der viser motorens nominelle hestekræfter.

De nye traktorer har også flere transmissionsmuligheder. Foruden AutoQuad Plus og AutoPowr-IVT kan kunderne nu vælge CommandQuad til de 4-cylindrede modeller.

Læs også