Agrointelli lancerer ny robot efter to års udvikling

Robotti LR er Agrointellis nyeste autonome enkeltmotors-robot med en kørekapacitet på op til 60 timer nonstop.

Agrointelli lancerer nu en enkeltmotors-robot, Robotti LR-model, der skal dække de markopgaver, hvor der ikke kræves PTO-adgang. Den kendte to-motors Robotti model 150D vil fortsat være i virksomhedens maskinprogram.

Den nye Robotti LR er udstyret med en større dieseltank og en løftekapacitet på 1.250 kg. Den nye enkeltmotors-model kan køre op til 60 timer nonstop og er i stand til at lave stationær vending, som betyder, at den drejer rundt om sig selv, hvilket gør robotten i stand til at dreje i smalle foragre – og øger kapaciteten.

Robotten er dieseldrevet med et trepunktsophæng, der kan udstyres med alle standardredskaber, og den nye Robotti LR vejer mindre end 3.000 kg, der minimerer risikoen for jordkomprimering til fordel for afgrøderne.

Plus/minus to centimeter

Al data er cloud-baseret, og robotten downloader og uploader information under arbejdet til computeren. Robotti navigerer præcist med RTK-GPS-teknologi, der har en nøjagtighed på plus/minus to centimeter, som det kendes fra traktorer. Desuden er brugeren i stand til at følge robottens fysiske position, status om opgaven og liveovervågning via robottens hjemmeside.

- Robotti LR er et produkt af mange driftstimer i marken og kundernes feedback gennem årene. Vi har set, at landmændene har behov for større løftekapacitet, længere rækkevidde mellem tankning, højere drejningsmoment på hjul og højere hydraulikkapacitet.

- Alle disse input har været grundlaget for udviklingen af Robotti LR og jeg er begejstret for at se resultatet. Jeg glæder mig meget til at få Robotti LR ud på markerne til den kommende sæson, siger chief product officer Hans Christian Carstensen, Agrointelli.

Læs også