Grimme viste flotte maskiner til åbent hus

700 mennesker lagde vejen forbi, da Grimme forleden havde inviteret til åbent hus. Der var især en stor Elo 290-kartoffeloptager, som vakte de fremmødtes interesse.

Høj sol og forårsstemning trak omkring 700 mennesker til åbent hus hos Grimme i Rødkærsbro, syd for Viborg.

- Det gik superfint. Folk var glade, der var en god stemning, og der blev også handlet, fortæller Per Rasmussen, salgschef for Grimme i Danmark.

 

 

Interesse for roer

Der var i høj grad fokus på den kommende sæson, og der blev kigget på både stenstrenglæggere og en Matrix 18-rækket enkeltkornssåmaskine til blandt andet sukkerroer.

- Vi kan godt mærke, at prisen på sukker er steget, så interessen for at dyrke roer er kommet tilbage, forklarer Per Rasmussen.

Såmaskinen kan fås i en 12- eller 18-rækket variant, enten med en rækkeafstand på 45, 48 eller 50 centimeter.

 

Kæmpe kartoffeloptager

Der blev i den grad også sparket dæk ved den ni tons tunge Evo 290-kartoffeloptager. En forholdsvis ny optager, som især skiller sig ud på to punkter.

Maskinen har nemlig, modsat andre, tre hjul frem for to.

- Det giver en bedre bæreevne og minimere marktrykket, forklarer Per Rasmussen.

Der kan sættes hydraulisk hjultræk på alle tre hjul, hvilket er med til, at maskinen især gør sig bemærket under blødere forhold.

 

Ni tons-tank

Evo 290-kartoffeloptageren har en ni tons stor tank.

- Tankstørrelsen er fulgt med udviklingen, og kapaciteten er bare blevet større og større, forklarer Per Rasmussen om maskinen, der kan erhverves for en startpris på 1,9 millioner kroner.

Lige nu kører der omkring 25 optagere rundt af den type. Mens andre har valgt en 280, som har et andet rensesystem og er på to aksler.

- Den lever op til de kommende transportregler og kan komme ned på tre meter i bredden, da den har en forskydelig akse, så den kan få hjulet trukket ind under sig under transport, siger Per Rasmussen.

Udvidelse på vej

Grimme kunne løfte sløret for, at de har købt et tilstødende areal på omkring 25.000 kvadratmeter. Her vil de i løbet af 2022 og 2023 påbegynde opbygningen af et nyt værksted og administration.

Der vil blive udvidet med omkring 5.500 kvadratmeter, så der fremadrettet vil være cirka 10.500 kvadratmeter under tag på en nu 40.000 kvadratmeter stor grund.

De nu snart tidligere bygninger vil blive anvendt til reservedelslager.

Læs også