25 år med traktorer

Lintrup Maskinhandel har kunder i store dele af verden og beskæftiger i dag 17 medarbejdere.

Side om side holder de inde og ude. Traktorerne. Grønne, røde og blå og både store og små. Adressen er Skovlundvej 1 ved Lintrup og beviset på, at det også er muligt at drive virksomhed på landadresser, og det har Frederik Møller Jensen gjort i 25 år. Lintrup Maskinhandel startede 1. april 1997 og runder nu de 25 og har gennem årene gennemgået en stor udvikling.

- Vi er i dag 17 mand i gang, og gennem alle årene har vi haft fokus på traktorer, fortæller Frederik Møller Jensen.
Det gælder primært brugte traktorer, men Lintrup Maskinhandel har også import af de indiske Solis-traktorer, der er en kompakt traktor, der typisk bruges hos anlægsgartnere, rideskoler og mindre landbrug.

- Vi handler også med mejetærskere og gummigeder og lejer traktorer og entreprenørmaskiner ud, forklarer Frederik Møller Jensen på adressen, hvor der gennem årene er opført flere nye byggerier til de mange traktorer.

Handler med Ukraine

Virksomheden har kunder rundt i hele landet, men der er også mange traktorer, der krydser grænserne. Det gælder både køb og salg.

- Bolivia var faktisk det første land, vi handlede med, og vi har traktorer kørende i lande som Peru, Filippinerne og Ukraine. Selv her under den ulykkelige krig har vi handlet med landmænd i Ukraine, noterer Frederik Møller Jensen.

Nu er det officielt 25 år siden, Lintrup Maskinhandel startede, men reelt startede firmaet i en stald på adressen, der også er hans fødehjem, tidligere.
- Mens jeg var i lære som automekaniker hyggede vi os med bl.a. traktortræk og arbejdede med det om aftenen, og det blev ofte sent, erkender Frederik Møller Jensen.

Med i alle årene

Her blev der skruet sammen med blandt andet Brian Søndergaard Hansen, og han skruer stadig for Frederik Møller Jensen og har gjort det i alle 25 år.

I dag er han værkfører og leder for de 12 ansatte i værkstedet hos Lintrup Maskinhandel.

- Vi har et rigtig godt samspil og ved stort set, hvad den anden tænker. Det er lidt som et gammelt ægteskab, som Brian Søndergaard Hansen, Sdr. Hygum, udtrykker det.

Læs også