Ny danmarksmester i entreprenørmaskinmekanik

Jan fra Galten har vundet DM i Skills for entreprenørmaskinmekanikere.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills med kåringen af danmarksmestrene på 49 erhvervsuddannelser.

Her kunne Jan Aggerholm Andersen lade sig hylde som Danmarks bedste entreprenørmaskinmekaniker. Han er i lære hos Zeppelin Danmark A/S og går på HEG i Aars.

- Jeg havde ikke regnet med at vinde, så det føles helt vildt. Jeg synes jo, at vi stod meget lige i hele konkurrencen. Sejren skal jeg fejre i byen med mine venner i Aarhus.

Vindere blev hyldet

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun blandt andet understregede deres betydning for den grønne omstilling.

- Det I kan, er helt afgørende for den grønne omstilling. En grøn omstilling som er nødvendig i Danmark og i verden. Danmark har brug for, at der er mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025 overrakte trofæer til vinderne. Han benyttede også muligheden for at hylde deltagerne for deres indsats.

- I dag hilser jeg på stjernerne. For det er I jo. I er ungdommens stjerner. I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller. For alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, så tænker de: »Sådan vil jeg også være, sådan vil jeg også gøre«, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 49 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2023.

Læs også