Attraktiv traktoraftale

Halm 80 ApS i Skalkendrup har lejet seks Claas-traktorer hos Ringe Maskinforretning til sæsonens halmbjærgning. Aftalen er treårig med nye traktorer på timebasis hvert år.

Traktorførerne hos Halm 80 ApS har hver halmsæson nye traktorer til rådighed. Således har halmvirksomheden i Skalkendrup gennem flere år indgået lejeaftaler med fynske maskinforretninger om trækkraft til stedets storballepressere og river.

I 2003 skiftede Halm 80 deres John Deere-traktorer ud med lejede traktorer, dengang med Case IH-traktorer fra Ringe Maskinforretning, og sådan har det været siden med skiftende leverandører.

Til denne sæson og de kommende to år drejer det sig om seks Claas-traktorer - igen fra Ringe Maskinforretning.

Driftsikkerhed og service

Lejeaftalen indebærer en fast timepris for minimum 200 timer pr. traktor, og efter de to måneders sæson leveres traktorerne i samme stand retur til den fynske Claas-forhandler.

- Dermed har vi en fast omkostning at kalkulere med ved vores budgettering, og samtidig gælder det om driftssikkerhed og effektiv service døgnet rundt, så vi ikke holder stille. Det har vi fået med denne aftale, samtidig med den nødvendige trækkraft og et mindre brændstofforbrug end tidligere, understreger Halm 80-ejer Christopher Jensen.

Lejeaftalen omhandler to styk Claas Axion 960 med 445 hk, to Axion 930 med 355 hk, en Axion 870 (295 hk) samt en Arion 660 på 205 hk til riveopgaver og halmvogn.

Fire traktorer videresolgt

Også sælger Søren Bollesen fra Ringe Maskinforretning er tilfreds med den treårige aftale, som allerede blev indgået sidste år i maj.

- Traktorerne er leveret med forskelligt udstyr i forhold til videresalget. Fire af dem er allerede solgt, og på denne måde har vi attraktive traktorer til en god pris til efteråret, når de har kørt halmsæsonen færdig her, understreger Søren Bollesen, der naturligvis ikke underkender markedsføringsværdien ved aftalen.

Til de kommende sæsoner vil det dermed være muligt for interesserede købere at bestille en sådan »halm-traktor« med specifikt udstyr, som så leveres til efteråret med de begrænsede antal timer på kontoen og til en favorabel pris, påpeger han videre.

Syv egne Krone-pressere

Hvad angår presserne, er det Halm 80’ egne. Dog er en enkelt af de ialt otte Krone pressere, som alle leverer de såkaldte 90x120 baller, indlejet med traktor og fører.

Til denne sæson er den første Krone-presser med den særlige højtryksdimension, som muliggør endnu flere baller og dermed mere halm på lastbilen, blevet udskiftet til en ny fra Krone-forhandler Roerslev Smedie.

Presseren, som var den første i landet, har siden 2014 presset over 70.000 af de kompakte storballer.

Læs også