Johs. Mertz mister forhandlingen af Kverneland

Kverneland dropper Johs. Mertz A/S som forhandler på Sjælland og Lolland-Falster.

Kverneland Group Danmark konsoliderer forhandlernettet på Sjælland og på Lolland-Falster. Det betyder, at Kverneland i fremtiden kun forhandles og serviceres i området af Røstofte Maskiner A/S med afdelinger i Mern, Mørkøv og Sakskøbing, og Slagelse Maskinforretning A/S i Vestsjælland.

- Desværre er det sådan, at når man siger goddag til fremtiden, siger man også farvel til noget. I dette tilfælde siger vi farvel til en trofast forhandler gennem mange år, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for et godt samarbejde med Johs. Mertz A/S, udtaler Jørgen Mortensen, markedsdirektør for Kverneland i Danmark.

Baggrunden for beslutningen er, forklarer markedsdirektøren, at strukturudviklingen i dansk landbrug går utroligt stærk, og med gennemsnitlige bedriftsstørrelser på heltidsbrug, der ligger over 275 hektar, sætter det krav til, at maskinbranchen følger med kundernes behov for at kunne yde den bedste støtte i både salg, service og eftermarked.

Forundret direktør 

Maskinhandler og administrerende direktør i Johs. Mertz, Christian Holst, konstaterer i en pressemeddelelse, at »et godt samarbejde ophører«.

- Det er med stor forundring og ærgrelse, at vi må erkende, at et godt og langvarigt samarbejde skal ophøre, da Kverneland har valgt at lægge alle æg i en af Danish Agros Machinerys afdelingers kurv på Sydhavsøerne.

Christian Holst vurderer dog, at det bliver en fordel, at Johs. Mertz nu kan sætte sit fulde fokus på færre brands og ikke skulle tilfredsstille flere leverandører med samme produktportefølje.

- Vi oplevede for et par år siden noget tilsvarende, da vi sluttede samarbejdet med Case IH, og det har faktisk vist sig at være en stor fordel for os at fokusere på New Holland frem for at skulle tilfredsstille to leverandører med samme produkter.

- Det er klart, at vi kommer til at savne Kverneland-ploven, men vi har heldigvis et meget stærkt alternativ og er klar til en masse demoer allerede nu her i dette efterår, siger Christian Holst.

Læs også