David og Goliat – og en nordisk premiere i kartoffelmarken

Et stort og bredt program af store som mindre kartoffelmaskiner var i aktion, da Grimme Skandinavien afholdt sin store landsdækkende kartoffeldemo ved Feldborg i det midtjyske – hvor der også var nordisk premiere på en ny kartoffeloptager.

I den mindre ende af maskinskalaen finder man Grimmes WR200, to-rækkede frilægger til kartofler. En nordisk premiere på den nye Grimme Evo 280 ClodSep to-rækkede kartoffeloptager kunne opleves i Feldborg. Aflæsning af kartofler efter optagning i marken. Stor interesse og fremmøde ved Grimme-landsdemo, der fandt sted ved Feldborg i det midtjyske.

Tonstunge kartoffelmaskiner og frakørselsvogne fyldte godt op forleden, hvor det var blevet tid for Grimme Skandinaviens traditionsrige landsdemo, i år på kartoffelmarker ved Feldborg nær Haderup i det midtjyske.

Grimmes bud på en »Goliat« inden for kartoffelmaskiner kunne ses og opleves i forbindelse med demoen. Grimme Ventor 4150 ClodSep er en stor fire-rækket selvkørende kartoffeloptager, der blandt andet er udstyret med aftopper og dogwalk.

Den tonstunge Ventor er udstyret med en 15 tons tank, og det hele trækkes af en motor med 530 hestekræfter.

I den lille ende af maskinskalaen kunne Grimmes WR200, to-rækkede frilægger til kartofler opleves i aktion. Udlægning af kartofler kan ske bagud, til siden eller som kombi. En tromle sørger for at lave et fast bed under kartoflerne.

Nordisk premiere og en nyhed

Der var også plads til både en nordisk premiere og en nyhed i forbindelse med kartoffeldemoen.

Den helt nye Grimme Prios 440-kartoffellægger kunne opleves i Feldborg. En lægger, som blandt andet er udstyret med svanehals eller normalt træk. Desuden byder den på GPS-afblænding på rækkeniveau af bejdse, gødning og læggekartofler.

Indenfor kartoffeloptagere bød demoen på en nordisk premiere af Grimme Evo 280, der er en to-rækket kartoffeloptager med en 7,5 tons NonStoptank og en aflæsning på blot 41 sekunder.

Maskinen er desuden udstyret med hydraulisk falddæmper samt et stærkt hjultræk samt VarioDrive – trinløs hastighed.

Læs også