Nye dybdeharver fra Bednar

Bednar Fenix FO-Profi-dybdeharve er en ny generation af harver til overfladisk jordbearbejdning efter høst og til dybdeharvning på op til 35 cm inden afgrødeetablering.

De nye halvbugserede Bednar Fenix FO-Profi-dybdeharver, der leveres i arbejdsbredder fra 4 til 7,9 meter, er en fire-bullet dybdeharve i pileformation og en dybdeharvning på op til 35 cm. Det nye design reducerer trækmodstanden og kravene til traktorens ydelse.

Bednar Fenix FO-Profi-dybdeharven har tilstrækkelig afstand mellem tænderne, både på selve rækken og mellem de enkelte rækker. På den måde sikres et højt materialegennemløb selv på marker med store mængder afgrøderester, organisk materiale, gylle/ajle eller ved indarbejdning af efterafgrøder.

- Vi besluttede at udvikle den nye generation af Bednar Fenix FO-Profi-harver baseret på vores erfaring gennem mange år og resultater fra forskellige arbejdsforhold. Efter to års test kan vi nu introducere Fenix FO-Profi-harven, som er en multifunktionel harve, der kan udføre de fleste opgaver i marken og i næsten ethvert slags vejr, siger salgsdirektør hos Bednar, Jan Bednar.

Flere udjævningskombinationer

Fenix-dybdeharverne kan udstyres med en lang række funktionsdele afhængig af jordens beskaffenhed. De fire rækker tænder efterfølges af en udjævningssektion, som kan udstyres med udjævnende tilbagefyldningstænder eller udjævnende tallerkener, der styres mekanisk eller hydraulisk fra traktoren.

For at opnå perfekt udjævning af jorden kan harven udstyres med Crushbar-udjævner efter de bagmonterede pakkere.

Der er mulighed for flere forskellige slags harvetænder på dybdeharverne og nye former for sikring. Det såkaldte nonstop dobbeltfjedret-beskyttelse er det mest normale med en udløserkraft på 480 kg eller den nye hydrauliske beskyttelse på en udløserkraft på hele 550 kg.

 

Læs også