Mindre John Deere-traktor lanceret på Eima

John Deere lancerer nu sin hidtil mest intelligente smalle traktor til landbrug med special- og højværdiafgrøder. John Deere 5ML-traktoren kan udstyres med en omfattende teknologipakke til præcisionslandbrug.

Den nye 5ML-traktor fra John Deere er målrettet landmænd og avlere af special- og højværdiafgrøder. 5ML-traktoren tilbydes med en omfattende teknologipakke til præcisionslandbrug, og traktoren har en maksimal ydelse på 134 hk.

Den omfattende teknologipakke til præcisionslandbrug er en unik funktion, der integrerer AutoTrac-styresystem. AutoTrac-skærmen er en integreret del af traktorens instrumentbræt, så der er ikke behov for en ekstra aktivering eller skærm.

Det er politisk bestemt, at landmænd skal dokumentere deres arbejdsprocesser mere og mere detaljeret med deraf følgende ekstraarbejde. Med Gen 4-skærmen som ekstraudstyr på 5ML-traktoren kan alle trin af traktorens arbejde dokumenteres og overføres til John Deere Operations Center.

Via John Deere Operations Center kan 5ML-traktoren forbindes til software fra partnervirksomheder, som kan bruges til stedspecifikke landbrugsdrifter specielt rettet mod højværdiafgrøder-producenterne.

Stor løfteevne og kraftig motor

John Deere PowerTech Plus-motoren i den nye 5130 ML er en 4,5 liter firecylindret motor med en stor momentetstigning på 30 procent og en maksimal ydelse på 134 hk.

Den mekaniske PowrQuad Plus-transmission omfatter fire af de otte PowerShift skift, der fås med en PowrQuad-transmission, der kan tilkøbes. Når der skiftes gear, vælges det tilhørende PowerShift-gear automatisk. Dette og det koblingsfrie gearskifte med udkoblingsknappen gør, at traktoren skiller sig ud med hensyn til komfort.  

En særlig egenskab er liftkapaciteten på 5ML-traktoren, der har i alt 4.900 kg i liftarme-kuglerne. Frontliften løfter 2.900 kg med en nyttelast på 3.500 kg. Kombinationen af en høj nyttelast med maksimal løftekapacitet gør, at der kan spændes store redskaber for, hvilket øger effektiviteten og produktiviteten.

5ML-traktoren har en hydraulikydelse på 117 l/min. Det gør, at der direkte til traktorens hydraulik kan kobles redskaber, der stiller store krav til hydraulikken, uden der er brug for en ekstern hydraulikpumpe drevet af kraftudtaget. Derudover er det muligt at kombinere flere anvendelsesmuligheder. Der kan spares tid ved eksempelvis at beskære træer og bearbejde jorden på samme tid. Desuden er traktoren forberedt til frontlæsser.

Læs også