Der var fuld fart på fra start

Agrotek i Hobro kunne glæde sig over stort rykind til deres traditionsrige åbent hus-arrangement. Sidste år drillede både corona og en heftig snestorm.

Det var et helt andet rykind, Agrotek oplevede, da de havde inviteret til deres traditionsrige åbent hus-dag med stuvet hvidkål, gløgg og æbleskiver.

- Vi åbnede klokken 10, og allerede klokken 11 var de 100-svarkuponer til vores lille konkurrence væk. Og det er jo ikke alle, der tager sådan en, siger salgschef Niels Vestergaard og tænker tilbage på sidste år, hvor coronaen stadig hærgede og Kong Vinter havde nedlagt Nordjylland i en halv meter sne aftenen forinden, hvilket betød, at mange af de besøgende blev hjemme.

I år var det anderledes, og fra start myldrede de besøgende til Hobro-virksomheden.

Et af blikfangene fra bordene, hvor der blev nydt stuvet hvidkål i lange baner, var den nye Valtra Q-serie.

- Den blev præsenteret første gang på Agromek i sidste uge. Det er i højeste grad en nyhed, da der ikke er nogen kunder, der har den endnu, forklarer Niels Vestergaard, og fortsætter:

- Det er en traktor, vi har rigtig store forventninger til. For inden, der var nogen, der havde set den, havde vi solgt seks af dem, smiler salgschefen.

- Det viser jo noget om tilliden, både til produktet, men også til forhandleren, indskyder han.

Succes med ATV’ere

Kunderne kom langvejs fra, og der var besøg fra både syd for Randers og fra Bindslev i det nordlige Vendsyssel. Flere af dem lagde vejen forbi Kristian Laursen, som er ansvarlig i have- og parkafdelingen.

Her viste dagens første timer i særdeleshed, hvorfor Polaris er blevet en af Agroteks største leverandører.

- Vi har faktisk solgt tre ATV’ere i dag, siger Kristian Laursen lidt forlegent.

- Indtil videre, må jeg hellere sige, for det er kun middag. Men de er alle solgt til nogen, vi ikke har snakket med inden, så de er solgt i dag, og det må siges at være noget over forventningen.

- Ja, og så har vi solgt en enkelt havetraktor og en robotplæneklipper i dag. Så der er da lidt gang i handlen, til at vi er så tidligt på dagen, siger Kristian Laursen, som i den grad har oplevet, hvordan interessen for blandt andet ATV’ere bare er steget.

- Noget af det, der gør forskellen for os, er nok, at kunderne ved, at vi har nogle dedikerede folk. Vi har en mekaniker, som stort set ikke skruer i andet end det her, og det betyder noget, at der er service bag, siger Kristian Laursen.

Går som varmt brød

Noget af det, der i år er gået som varmt brød i afdelingen, er såmaskinerne, som kan spændes efter for eksempel en ATV, og så vildtagre.

- Dét og så en baneplaner til ridebaner,er nok de to redskaber, vi sælger mest af, siger Kristian Laursen, inden en ny kunde hiver fat i ham og går hen mod ATV’errne.

Læs også