Faglig indsigt med Røstofte Maskiner

Til en oplysende temadag på Idagaard i Slagelse, arrangeret af Røstofte Maskiner A/S, var der både fagligt fokus og spændende vidensdeling gennem præsentationer og demonstrationer.

Røstofte Maskiner A/S har netop afholdt temadag om spotsprøjtning og tildelingskort. Temadagen, der blev afholdt på Idagaard ved Slagelse, bød blandt andet på fremvisning, demokørsel, indlæg og præsentationer.

- Der deltog 65 gæster til vores arrangement, siger Jakob Coulthard, der er sælger hos Røstofte Maskiner A/S og fortsætter:

- Det blev en succes. Der var hyggelige rammer med gode snakke og god forplejning. Det er afgørende for os her hos Røstofte, at vi også tager ansvar for bedst muligt at rådgive vores kunder.

Økonomi og præcisionssprøjtning

- Dagen startede med et indlæg fra Christian Rabølle fra VKST, som fortalte om økonomi, præcisionssprøjtning og hvilke muligheder, der er inden for det. Udover det fortalte han om de kvaliteter, der er ved køb af Agrifac og Kvernelandsprøjte, siger Jakob Coulthard.

Han tilføjer, at Christian Rabølles kollega, Søren Casper Andersen, bidrog til indlægget med indsigt i blandt andet droneflyvning.

- Det drejede sig blandt andet om licensfiler og dronekort, forklarer Jakob Coulthard.

Data til viden

Efterfølgende var det Danish Agro Cropline, der fik ordet.

- De fortalte om jordbundsprøver, og at samledata oplagres i selve Cropline-programmet, siger Jakob Coulthard.

Han uddyber, at indlægget også drejede sig om at komme nærmere, hvordan SoilOptix, vejrstationer og udbyttedata hjælper med at udarbejde tildelingsfiler.

Efter middagen gennemgik Kverneland produktspecialist Troels Pontoppidan og AgriFac produktspecialist Michael Christensen sprøjterne, inden der var markdemonstration. 

I marken

Her blev forklaret om bombredder, tankstørrelser, bomtyper og spotsprøjtningsmuligheder i Kvernelands sprøjtesortiment. 

- Agrifac gennemgik de selvkørende sprøjter i deres sortiment samt hvilke væskesystemer, der kan vælges på bommen, siger Jakob Coulthard.

- Efterfølgende, tilføjer han, var vi ude og fik demonstreret, hvordan spotsprøjtning virker i praksis.

Læs også