Gyllen skal ud efter påske

- Vi skal hen efter påske, førend vi for alvor får gang i gyllekørsel og såning, lyder det fra erfaren maskinstationsejer.

Vejret er pt. til dræning, spuling og slamsugning. Arkivfoto

- Vi spuler og slamsuger lige for tiden (23. marts, red). Det er nu, hvor vandet kommer, at kommunerne kan se, hvor det er stoppet, lyder det fra Lars Skov, Solbjerg Maskinstation, Vester Skerninge.

Han forventer ikke, at der kommer gang i gyllekørsel og såning førend efter påske.

- Det kan være, at vi lige skal ud med et enkelt læs eller to inden, fordi gylletankene er ved at være godt fyldte, men ellers tror jeg, at vi skal et stykke ind i april, før jorden bliver til at køre på.

Kræver tørt, stabilt vejr

Lars Skov fremhæver, at ingen er interesserede i at få jorden kørt op i forbindelse med gyllekørsel, ligesom han heller ikke selv kan forsvare at køre, hvor det sviner så meget på vejene.

- Vi skal have noget tørvejr og noget stabilt vejr. I hvert fald tre-fire dage førend vi kan komme på jorden, siger han.

Straks efter udbringning af gylle og husdyrgødning skal maskinstationen i gang med såarbejdet. Her er bestillingerne allerede tikket ind, og Lars Skov er derfor ikke i tvivl om, hvad ugerne skal bruges til, så snart vejret ikke længere holder ham tilbage.

Læs også